Stríbrné prívesky na Darkont.cz
26. 5. 2007

Vision Days - Na háku

Vision Days hrají melodický, ale přitom valivý Punk rock. Album Na háku oproti předchozímu albu Řetěz od boudy je mnohem pestřejší a rozmanitější.

Vision Days hrají melodický, ale přitom valivý punk-rock. Album Na háku oproti předchozímu albu Řetěz od boudy je mnohem pestřejší a rozmanitější. Nejenže jsou zde skladby obohaceny o dechové sekce, které zahrál Zdeněk z Volantu a doprovodný zpěv nazpíval Štěpán z N.V.Ú., ale celkově je příčka posunuta mnohem dál a výš. Ano, samozřejmě, každá kapela pokud neusne na vavřínech a hraje nějaký ten rok, se neustále vyvíjí směrem kupředu. Není tomu ani jinak u Vision Days.

Celkový poslech alba je chválihodný a to tím, že jsou na albu skladby i ve ska stylu, který je v současné době, řekněme, líbivý, ale proč ne. Samozřejmě, co by to bylo za punk, pokud by Vision Days neměli texty opírající se o problematiky různého zaměření, to napovídají i názvy skladeb. Nebudu vypisovat o co konkrétně jde, obrázek si každý udělá sám nebo zapojí představivost, když si přečte názvy jednotlivých songů. A nebo ještě lépe otevře si domovskou stránku Vision Days a poslechne ukázky ve formátu mp3. Co se týče zvukové stopy, je celé album natočeno obstojně, čisté partym žádný praskot a zpěvu dobře rozumět. Jednoduše shrnutom zvuk je průměrný nebo chcete li mírně nadprůměrný, k tomu je úměrná cena 150kč. To je O.K.

Dam i pár slov mimo recenzi alba, i když to sám nemám moc v oblibě a patří to spíše do profilu nebo rozhovoru, přesto udělam výjimku. Dost často slýchávám podobnost Vision Days s Punk Floid, no mně to tak nezní, spíše bych se přiklonil k mixu mezi Zeměžluč a N.V.Ú.- tak je toliko na okraj. V letošním roce, což je 2007, vyleze ven nové album, bude se na co těšit a pokud se s kluky dohodnu a doufám, že dohodnu, bude zde i recenze kompletu z Brněnec festu, který vyšel na CDr, CDr2 a DVDr.

Discografie:
1992 - Významy (hope rec.)
1993 - Noisferatu (hope rec.)
1995 - 1914 (hope rec.)
1996 - What was - will be (hope rec.)
1997 - Look at US (hope rec.)
1998 - New cult (hope rec.)
1999 - Frozen Selection (střílek rec.) kompilace
2000 - Before everything ... (hope rec.)
2001 - Zkušební řetěz (hope rec.)
2002 - Řetěz od boudy (cecek rec.)
2005 - DVD Živák z Brněnecfestu (hope rec.)
2006 - Na háku (cecek rec.)
2006 - Punkhity CZ (usp rec.) kompilace

No a na závěr se loučím skladbou od Hanky Zagorové: Já jsem duhová víla, sem paní vod nanananáánanáá, já jsem křečová žíla, hééééééj.

Sestava: IAn, Jaruna, A-Tom, Jirka Protex
Nahráno: duben - říjen 2005
Studio: Triton Horní Černůtky
Zvuk: Pepa Zámečník, IAn, Protex, Váňa
Texty: Česky
Obal: IAn

Hosté:
Štěpán (N.V.Ú.) - harmonika a zpěv
Zdeněk (Volant) - saxofon

Autor článku: Alan Rohan



  Související články:  


Darkont.cz

Komentáře:

17. 1. 2008 08:25
zeli
vision days nej skupina punku
22. 6. 2007 08:56
ckrazYi
Prave ten album pocuvam a uplne suhlasim s recenziou. Ma to fajn rytmus a zaroven dobre texty, co viac si priat. Vision days som predtym nepoznal, dostal som sa k tomu nahodou, ale urcite si toho od nich vypocujem viac.

 Přidej nový komentář: 
Jméno:  
Text:
Opište pozpátku  
Hlavní menu
Houdek hudební nástroje - internetový a kamenný obchod
Vyhledávání
NEW komentáře
K magazínu:
Komentáře ke kapelám:
Ortel
(24. 5. 2017 - 12:54)
Ruplex
(1. 5. 2017 - 07:46)
Žlutý Pes
(15. 4. 2017 - 11:45)
CAYMAN
(14. 3. 2017 - 21:37)
CUI BONO
(11. 3. 2017 - 11:19)
Reklama pro vás:
Kytary - přívěsky
Náhodný vtip
Darkont.cz
Betlémy:
Klik Klak:
Metalshop atd.
STOP VOJNĚ!:

Autodoc.cz
https://www.AutoDoc.CZ
Nejnovější kapely
Hledáme !
Hledáme redaktory, kteří by měli zájem dělat rozhovory či recenze CD.
kontaktujte nás zde...
Máte webovky? Vydělávejte.
Máte své webové stránky? Umístěte na nich banner našeho partnerského e-shopu Darkont.cz a vydělávejte. Více info zde.
Máte své CD?
Vydala vaše kapela vlastní CD? A chcete aby se o nim vědělo? Pošlete nám ho k recenzi.
Kontaktujte nás!
Antikvariát:
Darkont.cz
Punkshop:
Plastelína:
Odkazy

Hudební inzerce




TOPlist